Meer dan 300.000 tevreden klanten Snelle levering Voor 17.00 uur besteld = vandaag verzonden
Onderhoud

 

Uw Restube heeft onderhoud en verzorging nodig. Op deze pagina informeren wij u hoe Restube dient te verzorgen en onderhouden. Daarnaast leest u hier hoe Restube weer gebruiksklaar maakt na gebruik.

Restube betekent vrijheid en veiligheid in het water, voor een lange tijd. Restube producten zijn ontworpen voor een lange levensduur en kunnen 40 tot 100 keer geactiveerd worden, afhankelijk van het producttype. Hier leest u hoe u uw Restube, na activatie, op de juiste manier weer verpakt en gebruiksklaar maakt en welke verzorging en onderhoud nodig. De vele tips zullen u helpen uw Restube lange tijd functioneel te houden.

 

Na gebruik weer gebruiksklaar maken
Wanneer u Restube heeft gebruikt, dat wil zeggen u heeft aan het activatiekoord getrokken en de boei heeft zich zelf opgeblazen, dan dient u het product weer gereed te maken voor een volgend gebruik. U heeft een nieuw origineel Restube CO2-patroon nodig.

Waarschuwing!
Alleen de originele Restube CO2-patronen zijn 100% kwaliteit-gecertificeerd, zeewaterbestendig, roestvrij en de kracht is afgestemd op het Restube activatiemechanisme. Gebruik geen vergelijkbare in de handel verkrijgbare CO2-patronen! Deze garanderen geen opblazen van de Restube in geval van nood.

 

Hoe Restube weer te verpakken?
Nadat de Restube boei opgeblazen is geweest laat u deze eerst drogen. Zodra de boei droog is, laat u de lucht uit de boei lopen, dit kunt u doen door het mondopblaasventiel in te drukken. Zodra alle lucht uit de boei is, kunt u deze opvouwen en weer terug in het zakje plaatsen. Hieronder vindt u per moden een instructiefilmpje hoe u de Restube weer opvouwt, de boei terug plaatst in het zakje en Restube weer gebruiksklaar maakt.

 

Instructiefilmpjes herverpakken en gebruiksklaar maken

 

Welke verzorging heeft uw Restube nodig?
Onderhoud uw Restube product na elk gebruik. Vijf minuten van uw tijd zullen helpen om ervoor te zorgen dat u van het product kunt blijven genieten.

1. Haal de Restube uit het zakje en controleer alle onderdelen op uiterlijke beschadigingen; zakje, boei, trekker, trekkoord en CO2-patroon. Geen van de onderdelen mag tekenen van zwaar gebruik, roest of schade vertonen.

2. Na gebruik in zout water of chloorwater; haal de boei uit het zakje en spoel beide af met zoet water waarbij u ervoor zorgt dat de het mondopblaasventiel gesloten is het CO2-patroon eerst stevig wordt vast geschroefd. Als het product bijzonder vuil geworden is, was het dan met een mild afwasmiddel of een zwakke oplossing van loog en spoel het daarna af met zoet water. Gebruik geen reinigingsmiddelen die alcohol of oplosmiddelen bevatten.

3. De boei en het zakje moeten worden geopend en te drogen worden gehanden. Eenmaal droog, verpakt u het systeem weer in oevereenstemming met de verpakkingsinstructies.

 

Restube onderhoud - Wat moet u doen om uw Restube goed te onderhouden?
Met een beetje zorg kunt u uw Restube product zelf onderhouden, mits deze onbeschadigd is. Als u ergens niet zeker over bent, neem dan contact met ons op. Wij voeren graag een controle voor u uit - u betaalt hiervoor een kleine vergoeding en voor de eventueel benodigde vervangingsonderdelen. Voer nooit zelf reparaties uit aan uw Restube!

Onderhoudsintervallen
Minstens elk jaar, als ook voor elk langer gebruik. Bovendien moet het onderhoud worden uitgevoerd na elke activatie waarbij de boei is opgeblazen.

Visule controle
Controleer alle onderdelen op beschadigingen, slijtage of afzetting; controleer het zakje, de stiksel, tailleband, gespsluiting, boei, trekker, trekkoord, CO2-patroon en CO2-patroondraad (hiervoor dient u het patroon los te schroeven en weer vast te schroeven).

Activatietest
Wij raden u aan om uw Restube in het water te activeren zodat u zelf het drijfvermogen kunt ervaren. Zodra u weer aan land bent, schroeft u het CO2-patroon los en beweegt u de ontgrendelingshandel alsof u het apparaat activeert. De pen moet in de fitting van het CO2-patroon bewegen.

Test het mondopblaasventiel
Verwijder de dop van het ventiel en druk het mondopblaasventiel in om wat CO2 uit de boei te laten ontsnappen. Daarna plaatst u de dop weer terug op het ventiel, het mondopblaasventiel is nu weer volledig gesloten. Maak vervolgens de boei helemaal leeg via het mondopblaasventiel. Blaas vervolgens de boei helemaal op met de mond via het mondopblaasventiel tot de boei stevig is.

Luchtdichtheid van de boei
Nadat u de boei volledig met de mond hebt opgeblazen laat u deze 24 uur lang liggen op een plaats waar de temperatuur stabiel is/ Als het product in deze periode veel lucht verlies, moet het worden vervangen. Zuivere CO2 diffundeert langzaam door het materiaal heen waarvan de boei gemaakt is. Het is daarom normaal dat de boei langzaam leeg loopt over een periode van 15-30 uur als deze is gevuld met pure CO2 uit een CO2-patroon.

Wij hopen dat deze tips u helpen om uw Restube in goede conditie te houden voor een goede en veilige tijd in het water!

Als u vragen heeft, neemt u dan contact met ons op.