Meer dan 300.000 tevreden klanten Snelle levering Voor 17.00 uur besteld = vandaag verzonden
Professionele hulpverlening

Oplossingen voor reddingsoperaties in, op en rond het water

 

 

Voor reddingsbrigades & lifeguards

Elke seconde telt als het gaat om het redden van een persoon die een waterongeval heeft gehad. Voor de redder zelf is het belangrijk om volledige bewegingsvrijheid te hebben en de handen vrij te hebben om snel te kunnen handelen. Dit is precies waar de Restube lifeguard je perfect in ondersteunt. Restube lifeguard wordt ook geleverd in de Restube case set 2.

 

Voor brandweer & oppervlakte reddingsteams

In Nederland sterven elk jaar meer mensen door zwemmen en ongewenst te water raken dan door brand. Tegelijkertijd vindt 75% van alle verdrinkingsongevallen plaats in open water zoals aan de kust, in meren en rivieren. De Restube case set 1 uitgerust met vier stuks Restube automatic en is ontwikkeld om onmiddelijk levensreddend te kunnen handelen in geval van een "persoon in nood te water" oproep. Restube automatic is een speciale versie voor reddingen op afstand. De Restube automatic kan geworpen worden vanaf de kant. Daarnaast kan de Restube automatic gebruikt worden voor drone reddingen in combinatie met een droppingsysteem. 

 

Voor politie

De politie wordt vaak ook ingezet bij ongevallen waarbij personen te water zijn geraakt. Restube automatic maakt het mogelijk om op afstand een drijfboei naar een drenkeling te werpen. De Restube automatic blaast zichzelf automatisch op zodra deze in contact komt met water. Dit betekent dat de politieagent zichzelf niet in gevaar brengt. Restube automatic kan aan de broekriem of aan het Molle-systeem bevestigd worden tijdens de dienst. Restube automatic is op aanvraag verkrijgbaar in het zwart.

 

Inzet van drones

Redding met drones stelt hulpdiensten in staat om snel vanaf een veilige kant naar een drenkeling te vliegen. Restube automatic kan met een droppingsysteem aan een drone bevestigd worden en met uiterste precisie worden gedropt. De gedropte Restube automatic blaast zichzelf automatisch op zodra deze in contact komt met water. De drenkeling kan de opgeblazen drijfboei vast pakken. Het systeem wordt samen met RESTUBE getest door hulpverleningsdiensten over de hele wereld en wordt al gebruikt op ongeveer honderd stranden.

 

 

Onze Restube aanbeveling

 

Restube lifeguard

Voor professionele waterhulpverleners

Geschikt voor professioneel opgeleide en getriande lifeguards. Het is enorm compact en robuust. Draag het bij je in het heuptasje of bevestig het aan je harnas. Nu kun je een reddingsmiddel gemakkelijk bij je dragen en overal mee naar toe nemen. Beiden handen zijn vrij, je kunt heel snel zwemmen, door golven duiken of juist heel diep duiken. 
 

Geschikt voor:
Lifeguard | Reddingsbrigade | Brandweer | Politie

Restube automatic

Voor first responders en drone inzet

Het is zo compact, licht in gewicht, robuust en kan altijd bij de hand gehouden worden. Leg hem in je auto of aan boord, op de motor of bevestig hem aan een drone. Om eerste hulp te bieden aan een drenkeling kan het naar de drenkeling worden geworpen.


Geschikt voor:
Brandweer | Politie | Lifeguard | Aan boord

Voor meer informatie neem contact met ons op of maak een afspraak met ons voor een productdemonstratie.